Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, çocukları dijital bağımlılık ve çevrim içi risklerden korumak amacıyla sosyal medya kullanımına yönelik Türkiye’ye özgü bir model geliştirmek için yoğun çalışmalar yürüttüklerini duyurdu. Yeni düzenlemeye göre 13 yaşa kadar sosyal medya kullanımı kısıtlanırken, 13-16 yaş arasındaki çocukların platformlara erişimi için ebeveyn onayı gerekecek.
“DİJİTAL BAĞIMLILIK RİSKİNE KARŞI ÇOCUKLARI KORUMALIYIZ”
Bakan Göktaş, sosyal medya kullanımını faydaları kadar zararlarına da dikkat çekerek, “Bilinçli dijital medya kullanımı olmadığında çocuklar, istismar, akran zorbalığı, zararlı içerikler ve nefret söylemi gibi risklerle karşılaşıyor. Bu durum nedeniyle sosyal, duygusal ve akademik hayatları da ciddi zarar görebiliyor. Artık ciddi bir soruna dönüşen dijital bağımlılık riskine karşı da çocuklarımızı korumak zorundayız” dedi.
‘DUY İHBAR PLATFORMU’ İLE SAKINCALI İÇERİKLERİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Bakanlık bünyesinde oluşturulan ‘Sosyal Medya Çalışma Grubu’ ile birlikte koruyucu ve önleyici çalışmalar yürütüldüğünü belirten Göktaş, çocuklarda mahremiyet bilinci oluşturulması için 2024 Aralık itibariyle 159 bin 584 çocuğa eğitim verdiklerini ve ailelerin gördükleri zararlı içerikleri bildirebileceği ‘DUY ihbar platformu’nu hayata geçirdiklerini söyledi. Bakan Göktaş, platforma gelen ihbarlar doğrultusunda da gerekli incelemelerin yapıldığını ve sakıncalı içeriklere yönelik önlemler alındığını bildirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, çocukları dijital bağımlılık ve zararlı içeriklerden korumak amacıyla sosyal medya kullanımına yönelik yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Göktaş, 13 yaşa kadar sosyal medya kullanımının kısıtlanacağını, 13-16 yaş arasındaki çocuklar için ise ebeveyn onayı şartı getirileceğini açıkladı.
Haberin Alıntılandığı Kaynak: www.antalyakorfez.com