Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı Tağşiş ve Taklit yapılan gıdalar listesine göre Antalya en çok at, eşek ve domuz eti yediren 3 il oldu.
PEK ÇOK İŞLETME VE LOKANTA İFŞA OLDU
Tarım ve Orman Bakanlığı 2 Ekim 2024 tarihinde başladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini yayınlamaya devam ediyor. Bu süreç boyunca vatandaşların severek yemeklerini yediği pek çok lokantanın lezzetlerinde büyük hileler olduğunu öğrendi. Aynı zamanda Köfteci Yusuf gibi büyük restoran zincirlerinin de at ve domuz etti kullandığı ortaya çıktı.
ANTALYA İLK 3’TE
Türkiye Gazetesi’nin haberine göre ise Türkiye’de en çok at ve eşek eti kullanan iller Adana, Sakarya ve Antalya olarak tespit edildi. Antalya’da yer alan 4 işletmede at ve eşek eti tespit edilirken 1 işletmesinde ise domuz etti kullanıldığı belirlendi.
ANTALYA’NIN 4 İŞLETMESİNDE AT VE EŞEK ETİ TESPİT EDİLDİ
Bakanlığın açıkladığı listeye göre; Kepez’de bulunan Merve Lokantası’nın tas kebabında domuz eti tespit edildi. Bir diğer Kepez’de yer alan Kasap Ahmet ve Adana Sofrası’nda ise at ve eşek eti kullandığı ortaya çıktı. Bakanlığın listesinde yer alan Antalya işletmeleri ise şöyle;
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı tağşiş ve taklit ürün listesi Antalyalıları üzecek! Yayınlanan listeye göre Antalya, Adana ve Sakarya’dan sonra ürünlerinde en çok at ve eşek eti kullanan üçüncü il oldu
Haberin Alıntılandığı Kaynak: www.antalyakorfez.com